jobbig natt

bortsätt att det mesta är jobbigt just nu så tycker jag att dagen igår flöt på och jag försöker vara hoppfull.. men jag är väldigt ledsen hela tiden och har svårt att sova för jag vaknar av panik för att kolla om aliyar ligger kvar om han är kvar hos mig..
men jag har börjat anat att emiliya känner av min oro för hon har varit omöjlig i natt.. hon har ätit 3 ggr och vill inte sova där emellan utan hon har bara skrikit och det har varit jätte jobbigt så jag har nästan inte sovit någonting.. men skönt att det är helg för det kommer ingen post på helgen alltså inga biljetter än.. har så ont i magen av detta så jag vet inte var jag ska ta vägen..

nu ska jag göra i ordning lite börstmjölksersättning så det finns i kylskåpet..

marken försvann/migrationsdomstolen

dagen började super igår och jag mådde jätte bra ända till posten kom då kändes det som att marken bara försvann under mig och visste inte vad jag skulle ta vägen jag blev ledsen förtvivlad och chockad och nu känns det som att jag åker runt i en bubbla och snart spricker den och då är han borta..
i posten som kom så kom domen från migrationsdomstolen att aliyar ska utvisas här ifrån och det känns som det tog det som betyder mest från mig.. jag har aldrig mått så bra sen jag träffade honom.. han gör mig så glad och lycklig och har knappt mått psykiskt dåligt sen jag träffade honom och nu ska det ta han av mig.. jag har inte gått på några psykiska tabletter sen vi blev ett par och nu tar det mitt lyckopiller ifrån mig och jag känner mig helt borta och vilsen.. och det tar inte bara min man i från mig utan det tar även emiliyas pappa från henne.. om han blir tvungen att åka tillbaka så måste han söka genom ambassaden i turkiet för det finns ingen svensk ambassad i azerbanijan.. och det kan ta allt från 2 månader till 5 år.. tänk 5 år.. då är emiliya över 5 år när han kommer tillbaka.. hon kommer inte ens känna igen hur fan kan migrationsverket göra så här.. det pratar för det första emot sig själva..
för förra året fick vi ett papper som det stod:
"vi splittrar inte en familj"
sen fick vi ett nytt papper igår där det står:
"ett barn behöver inte sin far"
när har inte ett barn behövt sin far??

varmt och skönt

nu har verkligen sommaren kommit och det är så himla skönt.. jag bara njuter av värmen.. och igår var jag över till en kompis och vi grillade och bara hade det bra..

och emiliya är så lätt att ha med att göra nu.. hon skriker inte hysteriskt längre bara om man ska bada henne och doppar fötterna först och ibland när hon har bajsat så skriker hon..

fika

idag ska jag och fika hos en vän från FL. det ska bli kul den största utmaningen blir att ta mig dit men det ska vell inte vara några problem.. har fått en bra beskrivning.. hoppas det är bra bussar att komma upp med vagnen på för det är inte alltid så lätt speciellt inte när det inte finns snälla människor som hjälper till... mitt största problem är att chafförerna parkerar för långt från trottoar kanten så då är det extremt svårt att få ner vagnen.. men det brukar alltid lösa sig på ett eller annats sätt..
sen ska jag göra lite mat ikväll ett nytt recept med kyckling filé.. vi äter väldigt mycket kyckling för det tycker vi om

nu ska jag sova en stund till om jag kan somna om..

12 veckor

idag har det gått 12 veckor sen jag fick lilla emiliya och jag tycker tiden har gått så fort sen jag fick henne.. jag tyckte inte det var länge sen jag åkte in till förlossningen.. men det har ju verkligen gått 12 veckor.. och jag ska ringa till katarina på migrationsdomstolen och fråga varför vi inte har fått nått besked än.. sen ska jag på föräldra gruppen idag och det känns bara bra.. för det är rätt skönt att få komma ut och träffa andra..

nu ska jag äta frukost

tvättstugan

jag har just nu tvättstugan.. det är riktigt trist det är ändå tur att man har egen tvättmaskin och torkskåp uppe i lägenheten... det är super.. men jag blir inte riktigt nöjd med lakana att tvätta det uppe i maskin eller tvättningen går vell bra men tycker inte om att troka de och sen finns det en mangel i tvättstugan så då blir det raka och fina och tar mindre plats..

annars händer inte så mycket idag jag och aliyar ska till babyland ikväll när han har slutat jobba men först ska jag städa lite oxå..

igår kväll var ut i skärgården och grillade med npgra kompisar det var jätte mysigt och det ska vi även göra på fredag..

pigg

idag är jag väldigt pigg och emiliya har precis ätit och sover nu.. i 2 dagar nu så har hon somnat klockan 22,00 och vaknat 07,30 ungefärliga tider.. men jag är så nöjd att hon sover på nätterna.. hon är mer vaken på dagarna men det är helt oki men man behöver inte hålla på med henne hela dagarna man kan liksom städa och grejja fast hon är vaken jag har fått in väldigt bra rutiner.. det är svårast på lördagar då aliyar jobbar mellan 9,00-23,00 men det funkar fast jag blir så rast lös hela tiden..

idag händer inte så mycket det verkar bli lika fint väder som igår så jag ska gå en lång promenad och sen ska jag gå in och handla på någon affär efter vägen.. för ska laga fisk gratäng idag..

mammaledighet

man är ju mammaledig och jag trivs att vara hemma med min dotter till en viss del men tycker att det är lite tråkigt med.. för som att man inte känner andra runt om direkt där jag bor.. så ibland sitter jag bara och längtar efter att få komma och tillbaka och jobba men det dröjer ju ett bra tag till som att aliyar inte komemr att vara pappa ledig som att han inte har något uppehållstillstånd här så måste jag ta ut hela första året om inte han får uppehållstillstånd under denna tid.. men jag tycker det är tråkigt på dagarna.. men blir väl bättre längre tiden går desto mer aktiv blir vell emiliya..

idag jobba aliyar till klockan 23.00 och börjar 9,00

linköping

idag åkte aliyar ner tíll linköping för att fixa med bilen.. för den läcker olja.. och jag kände inte för att följa med.. ska pyssla lite här hemma så man får lite ordning.. det behövs tvättas, städas, diskas och bakas så jag har och göra..

annars så går det upp och ner och speciellt att vänta på att aliyar ska få ett uppehållstillstånd eller inte.. men tankarna går att han ska f´å det men frågan är ju bara när.. denna vöntan är lite jobbig och det verkar dricka mer kaffe än det jobbar på migrationsdomstolen.. jag vet inte vad jag skulle göra om han måste åka..

nu måste jag äta frukost

färger på barn

jag är så trött på fördomar och annat när det gäller färger på ett barn... jag har en dotter som jag klär i alla möjliga färger och inte bara rosa och rött och sådant som man kopplar till en tjej.. igår hade hon blåkläder och alla säger vilken fin son du har och jag säger att det är ingen son utan det är min dotter.. men du klär henne som en pojke vill du inte att hon ska känna sig flickig.. men hallå!! sitter flicka och pojke i fägerna?? nej det tycker inte jag och varför kan man inte klä sin dotter i blått om man vill det?? jag tänker fortsätta med det.. för jag tycker inte att det ska ha någon betydelse jag tycker kläderna är fina och det står jag för.. jag klär emiliya i rosa med men inte i bara hon har alla möjliga färger och jag tycker inte andra ska bestämma vilken färg jag har på mitt barn..
och ni som har det här fördomarna om färger och annat tänk på en sak ni kanske får en pojkflicka i allafall.. jag tycker inte det sitter i färgerna och i föräldrarnas sätt att välja färger när det är så pass små för tycker barn att det är fel när det blir äldre så kommer det att säga det

hemma igen

i morses kom jag hem från finland igen det känns skönt... borta bra men hemma bäst.. och jag har haft det toppen så nu ska man försöka få in rutiner här hemma på allt igen..

finland

ikväll så går man ombord på vikingline och sen imorgon bitti så är jag i finland.. kommer att bli både roligt och jobbigt.. men det måste ju göras.. vi ska börja röja i min morfars hus och sedan ska jag och hälsa på hos eskil som är min morfars kusin.. han fyller 100 år sista maj men då är vi inte kvar så vi ska fira honom nu istället..
annnars idag händer inte så mycket min mamma kommer ner till klockan 11 ungefär och klockan ett idag ska jag gå på en fräldrargrupp på BVC för att träffa andra föräldrar i tyresö..
sen skulle aliyar skjusa oss till båten vid 18-18,30 för vi måste checka in vid 19,00..

nej nu ska jag gå och vila en stund till innan emiliya vaknar

igår var det tråkigt

ja alla lördag är rätt tråkiga som att aliyar jobbar mellan 9,00-23,00 så då har jag emiliya själv hela dagarna och det funkar visserligen jätte bra men det det är alltid roligare när aliyar är hemma..
emiliya jollrar och ler så mycket nu så det är så kul att höra jag blir alldeles varm i hjärtat.. hon är aliyar är mitt allt.. jag gör vad som helst för dem..

idag ska jag packa för imorgon åker jag till finland och jag hade önskat att aliyar kunde följa med men det kan han inte för han har inget uppehållstillstånd.. så han får inte lämna landet för då kan han bli utvisad om det får reda på att han har gott i land i ett annat land så han får vara kvar i sverige och jag blir borta 1½ vecka..

ska gå ut en lång promis idag för det verkar bli fint väder idag med.. och det är skönt.. och emiliya trivs så bra när vi är ute..

hela dagen ute igår

igår var jag hela dagen ute i stortsätt.. kl 10,30 så var jag till BVC med emiliya och nu har vi fått en ögonsalva till ögat så det slutar varar hon har infektioon i tårkanalen.. och fick även veta att emiliya går upp för sakta i vikt.. hon gick bara upp 185g på ca 1½ vecka och det tycker det är lite skrämmande fast jag försöker se det att hon har i allafall inte gått ner.. men att hon ligger under kurvan..
så här har det sätt ut:

* 080304, 3280g (födelsevikten)
* 080308, 3030g
* 080310, 3230g
* 080314, 3420g
* 080320, 3570g
* 080328, 3860g
* 080410, 4170g
* 080423, 4440g
* 080509, 4625g

så nu ska jag tillbaka den 3 juni så då får vi se vad det visar då för hon äter bra som hon har gjort hela tiden det enda som har ändrats är hur hon äter på nätterna för det är sällan hon vaknar på nätterna och vill ha mat..

sen efter 12,00 igår så gick jag till apoteket och sen så mötte jag upp aliyar efter moskén och då var vi till en kinaresturang och åt mat.. sen gick vi hem och emiliya fick mat och en torra blöja och sen åkte vill till kungenskurva och kollade lite köpte en barnstol som ska vara hemma hos mamma..
sen kom vi hem runt 09,30..

idag kommer det bara att vara lungt aliyar jobbar till 23.00 och börjar 09.00 så han ska strax åka iväg..


BVC 10,30

nu har emiliya precis ätit.. hon vaknade halv sex idag emn hon somnade redan 20,00 igår och hon har inte ätit på hela natten..

idag ska jag till BVC med hennes öga så får se vad det säger.. jag hoppas jag kan få något utskrivet.. och sen får jag se hur lång hon har blivit och hur mycket hon väger jag tycker det är lika roligt varje gång för det är kul att se att hon mår bra och går upp som hon ska..

nu är det bara 3 dagar kvar innan jag åker till finland.. båten går runt 20.00 på måndag kväll..

nu ska jag gå och vila en stund till

baka och biblioteket

idag ska jag baka matbröd så jag får lite bröd utan stärkelse i som att jag är svår allergiker mot stärkelser.. så då ska ajg baka bröd med kessela i för då blir bördet så saftigt.. och jag älskar att baka och nu när emiliya sover så mycket både på dagar och nätter så kan man hålla på och det är jätte skönt.. och så när hon är vaken skriker hon inte hela tiden heller.. och nu kan man läsa sagor för henne fast hon bara är 2 månader hon följer med och stirrar på bilderna.. och på bvc tycker det att det bra att jag läser för det utvecklar deras fantasi och får höra språket mer.. aliyar läser även på aseriska och så sjunger han på aseriska och ryska så hon får höra lite olika språk.. men ska låna några lätta sagoböcker idag..

igår kväll 17,30 så skulle jag ha matte men matte läraren kom inte för han skulle inte ha någon lektion och han hade inte meddelat det så jag och en kille till satt där och väntade pga att vi var nya och inte hade fått nått meddellande att det inte skulle vara matte igår men hallå han kunde vell ha hört av sig jag som stressade järnet för att hinna till matten och så.. och så är det inget*suck* sånt gör mig så irreterad.. men jag studerade matte hem och aliyar förklarde flera ggr hur jag skulle räkna för att komma fram till svaret..

nu sover emiliya igen så då ska jag oxå vila en stund till

22 år

och idag blev man 22 år.. och så ska jag till skolan och studera matte B.. och jag vet inte hur jag ska klara det men jag får ge järnet för att det ska gå.. det är svårt enligt mig.. jag måste göra ett försök i allafall.. och på måndag så ska jag åka till finland jag längtar så..

nu ska jag iväg och träffa en kompis

peter 23 år

idag fyller min storebror 23 år.. men vi firade igår och det gck jätte bra.. fast det blev lite tumult som att mina bröder är funktionshindrade och det har olika funktionshinder så det retar sig på varandras brister tyvärr så jag blir galen ibland.. men man får försöka se förbi sådana tillfället båda måste ju endå få vara emd fast det kan bli lite jobbigt.. som tur vet de flesta att det kan bli rätt mycket tumult när de båda är emd pga deras funktionshinder.. men det får man ta när det är så här.. jag är uppvuxen med det så jag reagerar inte på samma sätt som många andra gör..

nu ska jag lämna min brors dator och gå över till en v'än 

2 månader

idag är emiliya 2 månader.. var har tiden tagit vägen.. tiden går så fort och i igår fick emiliya gröt för första gången och jag vet att det är för tidgt enligt allt som står skrivet men det är rådfrågat med bvc pga att hon har så mycket allergier och inte är nöjd näringsmässigt med mjölkersättningen så det tyckte jag skulle testa gröt hon har ätit banangröt igår och idag och hon älskar det.. hon bara gapar så kul och se.. men det får hon bara en gång om dagen annars så äter hon mjölkersättning...


snart ska jag gå och göra klart smörgåstårtan för ikväll vid 16,00 kommer lite folk hit och firar mig och peter.. peter fyller år imorgon och jag på onsdag vad hard et här åren tagit vägen.. nu fyller man 22 år.. och många som undrade om det var stor åldersskillnad mellan mig och min bror och det är det inte utan han är 23 och jag 22 år .. det är bara 1 år och 2 dagar emellan oss..


nu ska jag gå en promenad i solen med emiliya och sen ska jag göra klarty smörgåstårtan..


bakar

idag blir det slött.. men jag är pigg idag och det var jag igår kväll med så jag bakade 4 grahamslimpor och idag ska jag baka bullar.. i natt har jag sovit hela natten mamma tog hand om emiliya i natt men hon sover annars väldigt bra på nätterna med.. men jag tror hon har början till tänder för hon är lite gnällig och biter på fingrarna och så ä hon lite vass i fram i munnen..


nej nu ska jag gå och baka bullar


handla

idag ska jag och min storebror gå och handla för på söndag ska vi göra en smörgåstårta som att peter fyller på måndag och jag på onsdag.. så vi slår ihop våra födelsedagar..

annars så kommer det att vara väldigt lungt.. emiliya sover och jag har fått jätte bra rutiner det är så skönt.. och hon somnade redan 21,30 igår det var så skönt.. och så sov hon till 4,00 ungefär och sen sov hon till 7,30 ungefär och nu sover hon igen..


nu ska jag gå och äta frukost


hos mamma

nu är jag hos mamma.. resan gick vell skaplig tyckte bara att det var lite jobbigt att emiliya skrek hysteriskt hela resan.. jag tycker det är så jobbigt när hon skriker när man är ute för det känns som att alla kollar på en.. fast jag vet att det inte är så att alla kollar det finns vell en enstaka..


jag ska vila lite till nu när emiliya har somnat om..


RSS 2.0