läkare

idag klockan 13,00 ska jag till urinolog lite nervöst men jag måste ju.. mamma ska vara barnvakt för aliyar ska skjusa mig som att jag ska till huddinge sjukhus.. men det kommer inte kunna göra så mycket... som att jag är gravid på nytt..

sen imorgon kommer det där mötet till migrationsverket jag är lite nervös men det är vell det man ska vara.. eller inte vet jag.. alla säger att det är vell bra att jag är nervös så jag får något sagt hihi..

nu är det dax för frukost...

fjäderholmarna

idag ska vi på picknick till fjäderholmarna.. ska bli så mysigt.. aliyar jobbar tyvärr så han kan inte följa med.. men vi får åka själva..

nu ska jag äta frukost uppdaterar nog mer imorgon..

mamma och storebror

idag kommer mamma och min storebror.. så får vi se hur det går som att min storebror har autism så det är mycket planering när han är med.. det går inte att göra nått som man bara kommer på för stunden... det kan bli ett helsike bara att en buss eller tåg eller nått är sent eller att man säger att vi är ex. på skansen klockan  ca 10.00 och det var kö eller vi var tvungen att ta nästa buss pga att det var för mycket vagnar på.. och då kom vi inte till skansen förrän klockan 10,30 då är hela dagen förstörd.. så jag hoppas att allt flyter på.. det är ju rätt skönt att man är uppvuxen med detta så det är något som ligger att man planerar väl när han är med..

imorgon ska vi åka till fjäderholmarna.. men det kommer nog gå bra för han tycker om att vara vi vattnet och båtar

en dag folk tomt

i allafall en dag idag som det inte är folk här för imorgon kommer min mamma och min storebror hit.. så då är det fullt hus igen men snart är sommaren över och allt går till det normala igen och det ska bli lite skönt så man får lite fasta rutiner bara att emiliyas rutiner ligger ungefär lika fast det är folk här och det är skönt.. det är mest sovtiderna och mat tiderna och lite så som kan bli lite annorlunda för exempel när vi var till skansen så var det lite annorlunda mot vad det brukar vara..

idag ska jag inte göra så mycket jag ska mest ta det lungt det är bättre luft som att det regnade i natt..

men blir inte så mycket att vara ute idag för jag är väldigt trött i kroppen..

igår var vi och gungade i en fin lekpark här i tyresö





i lördags var vi på skansen och då var vi in och kolla på djuren i lillskansen och då var jag bara tvungen att knäppa kort på alla barnens nappar som ger det till kattungarna för att det behöver det bättre.. det var lite häftigt och att barnen kan se att där någonstanns är deras nappar


ensam igen

nu har ala åkt igen och det var roligt när det kom men det är skönt när det har åkt.. jag tycker det är kul när det är folk här men det blir lite för mycket oxå..

igår var vi på skansen men det var så jäkla varmt.. det var 38,7 grader.. och brun blev hman oxå så nu kan man inte ta av sig ringarna för man är ring märkt av solen..=) men det var svårt att se djuren det var så varmt så det gick gärna undan.. men fåglarna såg man och brunbjörnarna, vargar, renar, kaniner, älg osv

mamma kommer tillbaka på tisdag fast då har hon min storebror med sig.. och vi ska förmodligen göra en båt utflykt..

nu ska jag gå och diska

idag kommer gänget från tierp

idag kommer alla från tierp.. mamma, min lillebror och hans tjej maria och hennes dotter amanda.. imorgon ska vi till skansen om det är fint väder och det verkar det bli om man ska tro smhi.. det kan bli 35 grader varmt.. lite för varmt om man frågar mig..

har betalat räkningar på mogonen och nu sitter jag i telefonkö hos försäkringskassan och jag har 118 stycken före mig *suck*

sen ska jag bada emiliya och då blir det gallskrik som vanligt för hon tycker inte om att bada.. speciellt inte om man doppar fötterna först..

lugn dag

igår hade jag besök det var jätte trevligt och sen var jag och aliyar och köpte en tv-bänk.. och det blev bra.. för tv:n stod inte så stadigt på den andra  tv-bänken..

imorgon kommer min mamma och lillebror hit och förmodligen hans tjej och hennes dotter vi får se..

idag ska jag inte göra så mycket mest ta det lungt.. jag har ont i huvudet..

och just nu ligger emiliya och jollrar som bara den.. hur skulle jag klara mig utan henne.. undra hur det ska gå när mamma ska ha henne i augusti vi får vell se i värsta fall får jag vell ta tåget upp till henne hihi

får besök idag

idag så får jag besök av mina bröder och deras kontaktperson/ledsagare.. efter det har varit på guidning i globen.. sen kommer det hit på en fika innan det ska åka hem igen..

igår fick vi brev från migrationsverket.. vi ska på samtal den 28 juli om återvändandet till azerbanijan men vi ska överklaga ytterligare en gång.. för det har vi rätt till som att han har barn här..

var och hämtade ett yntyg idag om att jag är gravid som vi ska skicka till migrationsverket och migrationsdomstolen..

igår gick min tv sönder så vi fick åka och köpa en ny.. och den kostade 6500kr.. men det är ju tur att man har ett sparkonto som vi alltid spar på..




vecka 11

idag går man in i vecka 11 på graviditeten.. och igår var jag på inskrivning på MVC och det gick bara bra men däremot måste jag äta en hjärntablett varannan dag som att jag ligger så lågt och sen kalk och vitaminer tabletter... sen ska jag till läkaren 4 augusti och då blir det skickat en remiss till spec.MVC.. genom att jag fortfarande äter för lite mot vad jag ska så det vill ha tillväxt kontroller..

nu ska jag göra mig i rodning ska till apoteket sen..

inskrivning på MVC

idag är det åter igen dax för inskrivning på MVC.. så nu får vi se hur fort allt löper denna gång och jag måste ha emiliya med mig som att aliyar jobbar.. sen får vi vell se om jag måste gå på specialist MVC eller inte.. men det får jag kanske inte veta idag utan jag måste vell träffa en läkare för att få veta det.. det får vi se..
sen ska jag klockan 8,00 ringa försäkringskassan för att det strular med min storebrors aktivitetsersättning..

nu måste jag ta fram alla papper

rätt pigg men ändå trött

jag har en konstig känsla i kroppen och det är att jag känner mig rätt pigg men endå trött.. jag funderar på om jag har hjärn brist det kan man ju få när man är gravid eller så är det näring eller vitamin brist jag vet inte än men det får jag kanske redan på imorgon när jag ska till MVC... ska på inskrivning imorgon och det ska bli så kul.. för då är processen igång igen men jag längtar till jag ska få gå på ul så jag får se den lilla sparven undra om det är en pojke eller flicka egentligen spelar det ingen roll men som att jag har en dotter vore det roligt med en son denna gång men jag blir lika glad om det är en flicka till..

blir det en flicka ska hon heta Amina
blir det en pojke ska han heta Emil eller Rebin

trött i kroppen

jag är så himla trött i kroppen idag men annars rätt pigg.. men jag får se om jag orkar gå ut idag men jag hoppas på det men jag vet fortfarande inte men det får vi se då..  inte just nu i allafall för emiliya sover.. hon har gnällt sen 6.00 och så fort jag kom upp och inte kunde somna om då somnade hon.. det är precis som att mamma inte ska få sova..

i måndags blev släkten ännu lite större min kusin fick sina tvillingar och det blev leo och ella..

aliyar ledig

idag är aliyar ledig.. så idag ska vi vara ute en hel del och det är så skönt för imorgon kommer ju den där jobbiga lördagen som vanligt när han jobbar mellan 9-23.. men det ger ju pengar i allafall..

nu är det dax för frukost

mår faktiskt bra idag

idag mår jag faktiskt bra fast omständigheterna är som det är.. men jag ser ljust på det hela och det är vell det jag måste göra i detta.. inte vet jag vad jag annars skulle göra.. det är tufft men försöker se ljust på det hela..
idag ska jag inte göra så mycket min energi är inte så stark som att jag är gravid och inte får i mig så mycket så barnet tar all näring och det som blir över får jag och det göra att jag blir extremt trött..

ska gå och klä på emiliya och sen gå ut en sväng

bättre idag

idag känns det bättre och jag mår inte illa heller så det är jätte skönt.. idag ska vi gå på en lång promis för det är fint väder än så länge i allafall.. men det väder specialister sa att det skulle bli den varmaste sommaren på 200 år det har jag däremot inte sätt men men..
men just nu har det varit lagom varmt inte för kallt så man fryser men inte så varmt så att det känns att man ska smälta bort..

idag fick emiliya fil för första gången och det tyckte hon var gott för hon gapade och svalde hon spottade inte ut och man behövde inte kämpa för att få in skeden heller..

nu ska jag först göra ren ugenen innan jag går ut..

tungt

känner mig rätt nere men det kommer vell att ordna sig men det känns hopplöst just nu men jag försöker hålla mig vid ytan pga emiliya och den lilla som ligger i min mage.. men det är inte lätt ibland vill jag bara ge upp men det kommer jag aldrig att göra för jag älskar aliyar alldeles för mycket och kommer att göra allt som krävs för att hans ska få stanna här..

livet är så orättvist

igår kom papprena från våran advokat kammarrätten tänker inte ta upp fårat asylärende som min man kommer att bli tvungen att åka tillbaka och söaka asyl från svenska ambassaden från sitt land där nästa problem kommer att det inte finns en svensk ambassad i azerbanijan och med det att han måste åka till turkiet och turkiet prioriterar inte hans fall genom att han inte är turkisk medborgare.. och då kan granskningen på hans fall ta från 1 år till 5 år sen tar beslutet 1-5 år alltså kan det ta allt från 2-10 år innan vi kan leva som en familj igen fy fan vad jag hatar sverige.. och med det den dubbel moral så finns här.. ena gången ska inte homosexuella få adoptera barn för att barn behöver både en mamma och en pappa men sen så skriver man från en annan myndighet från samma land att ett barn inte behöver sin pappa.. fy fan.. det är inte rättvist..
det enda sättet verkar vara att gå ut i press och emdia med detta..

åker till mamma

oki så var det strejk igen*suck*

men idag ska jag åka upp till min mamma och det ska bli så skönt att få vara där några dagar.. ska vara där till på måndag för aliyar jobbar som vanligt i helgenoch jag tycker det är så tråkigt då och mamma är ledig i helgen..

annars händer inte så mycket.. emiliya är det fart på som vanligt hon har precis ätit sin gröt och det gick bra utan skrik idag.. och nu sitter hon i gungan och flaxar med benen


sovit 2 timmar i natt

jag är så trött sovit 2 timmar i natt så jag vet inte hur jag ska klara denna dag men jag måste jag har inget annat val men det kommer att bli tufft.. men imorgon ska jag åka till min mamma så får jag vila lite granna.. åker hem på måndag och på fredag ska jag gå till en kompis som bor i tierp så det ska bli kul att träffas det är ett tag sen vi träffades nu..

nu ska jag äta frukost och sen försöka vila lite



det var en som inte hade problem att sova i allafall

måste ut en stund idag

det verkar inte bli något vidare väder idag heller men jag ska i allafall ut en sväng.. så jag får lite luft.. tänkte jag skulel gå direkt efter frukost men emiliya somnade och jag tänker inte väcka henne för att gå ut så jag får vänta en stund.. jag hoppas det inte regnar senare men det ser lite skumt ut ute.. det ser ut som att det kan bli regn..

igår hände ingenting jag tog det bara lungt jag har feber men inte så mycket men tillräckligt som göra att jag är lite hängig men måste hålla igång så jag orkar ta hand om emiliya på dagarna

fy vilket väder

ursh vilket väder så man kan inte ens gå på en lång promenad hur ska jag överleva.. samtidigt är det skönt med lite regn så försvinner lite av gräs pollena för det har varit väldigt jobbiga just nu.. men jag får vell greja här hemma men tvätta går inte för det gjorde jag igår kväll.. för då fick jag nått ryck jag får vell baka kanske eller jag får se eller så får jag bara ta det lungt för jag mår väldigt illa..

dax för frukostnär hon åt mat

Emiliya


lugn dag

idag blir det en lugn dag var inte hemma på hela dagen igår för jag var till en kompis.. och vi hade trevligt.. och idag ska jag inte göra så mycket..
igår kväll pratade jag till mamma och den 11 augusti åker jag, mamma och emiliya upp till falun till min moster och mina kusiner det ska bli jätte roligt.. fast jag kliver på i sthlm och mamma och emiliya kliver på i uppsala.. mamma ska ha emiliya några veckor i augusti för att jag ska få koppla av lite som att jag inte mår så där jätte bra fast det är bättre...

nu ska jag lägga mig och läsa lite eller vila en stund till för emiliya somna om efter gröten

aliyar jobbar hela dagen

idag är det åter en sån där jobbig lördag som alla lördag som att aliyar jobbar hela lördag mellan 9-23.. men ska över till en kompis en stund.. sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra mest ta det lungt.. blir vell där några timmar... måste vara hemma runt 20.00 för så ska en kompis från tierp ringa..

emiliya hade gått upp bra i vikt så det var mycket nöjda men hon ligger 22 % under kurvan men hon följer sin egen kurva så det var inte så oroliga

4 månader

idag är det 4 månader sen emiliya kom till mig och vad tiden har gott fort det är helt sjukt att det har gott så fort.. men det funkar endå.. jag trivs just nu att vara hemma med henne det vare tt tag som jag bara ville tillbaka och jobba men nu är det roligar igen för hon är mer vaken och hon vill vara med och ler och så.. det är så roligt.. jag som tänkte i början vad har jag gett mig in på ska jag evrkligen klara detta och nu har jag gjort det och i februari 2009 så får jag ett barn till.. jag är lyckligt lottad..

idag ska jag till bvc och väga och sådant och prata smakprotioner.. men det har hon redan börjat med..

trött som bara den

denna graviditet börjar som den förra att jag är jätte trött men då kunde jag gå lägga mig och sova när jag ville.. men nu har jag ju emiliya att ta hand om så nu funkar inte det.. så nu måste jag ju vara vaken på dagarna.. jag är glad att aliyar inte jobbar så himla mycket just nu.. vi får se hur det går på lördag när han jobbar mellan 9-23 och jag tycker det är svårt att sysslesätta mig när jag inte ens kan ta en tripp in till stan som att det är busstrejk.. så jag är väldigt trött..

men idag sa jag gå en lång promis med emiliya..

jag har väldigt svårt att äta varm mat just nu så jag ska göra en pasta sallad och ställa i kylskåpet så jag får i mig mat i allafall..

buss strejk

jag är så trött på denna busstrejk den har hållt på i ca 1½ dygn men komunal verkar ha svårt att prata med sina medlemmar som att det ofta löser sina saker genom strejk.. det är bättre att straffa 250 000 personer i sthlm än att prata med det berörda.. jag förstår busschafförerna att det vill ha högre lön men det måpste finnas ett bättre sätt att lösa detta på en att gå ut en strejk.. vi som bor i tyresö kan inte ens ta oss här ifrån genom att det bara är bussförbindelser.. jag är så trött på det här jag känner mig strandsatt genom att aliyra jobbar hela dagarna och när man har barn vill man ju vara ute på dagarna och inte när aliyar kommer hem från jobbet för efter vi har ätit är klockan mellan 18-19 och då börjar det bli läggdags för emiliya..

fint väder

idag är nog sommaren tillbaka eller jag hoppas i allafall för igår regnade det och var tråkigt.. så nu hoppas jag.. jag ska baka bröd här på morgonen som att jag egentligen inte ska äta köpt bröd som att jag är allergisk mot stärkelse.. men gör det ibland och får ibland riktigt ont i magen, men måste vara lite försiktig nu när jag har knytte i min mage..

sen ska jag oxå ta det lungt men en lång prommis blir det i allafall i det fina vädret..

idag börjar buss strejken här i sthlm så jag kan inte ta mig från tyresö så man får sysselsätta sig här nu aliyar får använda bilen till stan..

RSS 2.0