sover bra

nu sover emiliya bra på nätterna, och det känns så skönt för nu börjar man få en struktur på vardagen det har inte jag haft fören nu.. vardagen har ju varit mycket upp och ner mest ner sen jag blev gravid men just nu känner jag mig bara upp..
var till BVC igår och det var bra fick AD-droppar som jag ska börja med på onsdag.. och så hade hon gått upp bra i vikt hon väger nu 3860g.. men tycker det känns fortfarande overkligt att jag har blivit mamma men det är sant och jag har ju min tösabit nu som jag älskar så mycket.. men en sak oroar mig och det är att aliyar fortfarande inte har fått ett uppehållstillstånd jag tycker det är dax nu med det men det verkar inte ha beslutat något än för vi har inte fått reda på någonting.. det är bara att vänta och se..


ska baka idag och sen ska jag gå och handla lite..


BVC 11,30

idag är det dax för bvc igen ska vara där 11,30.. så vi kommer att åka från tierp tidigt.. för aliyar har fixat med jonas dator.. och det var inte det lättaste för den är så dålig så vi får se om jag kan få in denna blogg man vet ju aldrig.. aliyar sover nu och sen ska vi äta frukost backa bilen och sen är det bara att bege oss..


ska packa lite nu


bilbarnstol fixad

så nu har jag fixat en bilbarnstol.. den blev lite orange sa aliyar men jag vet inte jag är hos mamma så jag har faktiskt ingen aning den får jag se på torsdag när aliyar kommer och hämtar oss.. och hämtar sommar däcken för här i tierp är det vinter väglag kan man lungt säga men enligt polisen är det inte det i sthlm så vi måste ha på sommar däcken till 1 april.. men vi kan inte åka med dem här ifrån..

undra vad man ska göra idag då.. min mamma jobbar så jag ska gå och möta henne till hon slutar hon slutar vid klockan 14.. sen måste jag gå och handla mjölkersättning idag oxå.. så att jag har med mig.. imorgon ska jag och mamma och peter åka till uppsala..
ikväll ska jag gå upp på mammas jobb så en av mammas arbetskamrater få se mitt lilla underverk.. hon och jag hade jätte bra kontakt när jag jobbade där.. och hon har tjatat på mamma under hela graviditeten att jag måste komma och visa henne bebisen..


vi får se om jag får sova mer nu på nätterna

hurra nu har emiliya sovit 2 nätter efter varandra så underbart.. igår somnade hon redan 23,30.. och vi misstänker att hon haft ont i magen tidigare som att hon har förmodligen svalt så mycket luft.. men jag har bytt nappar på nappflaskorna så nu kanske det har ordnat sig jag hoppas det.. för det har varit slitsamt att hon skrek hysteriskt på nätterna..


nu vaknade emiliya måste sluta sitta här nu


glad påsk

idag kommer min farmor för att kolla på lilla emiliya och det är med blandade känslor hon är ju inte en favorite hos mig om man säger så men jag accepterar henne mer kan jag inte göra.. men det är tufft om jag säger så.. hon har alltid favoriserat mina andra kusiner.. så det är bara att stå ut det timmarna hon är här.. det är ju endå min farmor..


det snöar som bara den här uppe hos mamma och pappa.. så det finns så mycket snö vi hade väldigt lite i sthlm hihi men jag säger som jag har sagt nu ett tag vi har inte haft någon snö på hela vintern så det behöver inte komma massa snö nu..


somnade redan 00,30

i natt somnade emiliya redan 00,30 så idag är jag pigg och det känns underbart.. jag hoppas hon kan göra det flera nätter.. ska till BVC idag och sen ikväll ska jag ta tåg till mamma.. ska vara hos henne i en vecka för aliyar kommer och hämtar mig nästa torsdag.. på lördag kommer min farmor.. och på söndag ska vi har påskmiddag hemma hos mamma.. sen så ska jag hjälpa min storebror med räkningarna som att jag är godman för han.. vi ska även fylla in lite papper som ska skickas in.. sen på tisdag ska vi åka in till försäkringskassan i uppsala så det får hjälpa oss att fylla i ett papper som jag har inte kan fylla i åt han.. men jag tycker att man inte ska behöva fylla i ett sådant papper som att han redan har haft aktivitetsersättning/sjukpension i 2 år och han kommer aldrig att kunna ha något annat jobb än dagligverksamhet.. för han har så kraftig skada.. och försäkringskassans papper är inte lätta att fylla i..för det är så mycket vad han gjorde innan han blev sjuk och vad han jobbade med då.. men han har ju haft sin skada sen födseln.. så han har ju aldrig jobbat med något annat än dagligverksamhet.. men det fattar det inte..

nej nu ska jag äta lite frukost..

frustrerad

det är riktigt jobbigt har sovit ca 2 timmar på ca 2 dygn.. emiliya bara skriker*suck* jag vet inte vad jag ska göra... hon är mitt allt men det är så jobbigt.. jag vet inte vad jag ska göra.. ska till BVC imorgon då får jag se vad det säger..
ska åka till mamma imorgon med..
av att emiliya skriker blir jag så frustrerad... det är tur att jag har aliyar.. och som att han är asylsökande får han inga pappa dagar så han jobbar ju.. för vi har inte råd att han är hemma nu i början..

ikväll är det 2 veckor sen hon kom

ikväll så är det två veckor sen min älskade dotter kom ut.. tiden har gått fort fast den har varit tuff.. som att det först inte gick och amma och sen så skrek hon bara natte tid helt hysteriskt hon var otröstlig.. men nu börjar det funka bättre.. men inatt så sov hon inte heller så mycket.. men förhoppningsvis var det bara i natt så det inte fortsätter..
ska till BVC på torsdag så då får jag ta upp det här skrikandet igen..

just nu sover emiliya och det är skönt jag ska oxå gå och vila.. och sen när hon vaknar ska jag klä på henne och ge henne mat och sen ska vi gå ut.. det kom snö här i natt och det lyser upp så mycket=)

nu funkar allt bättre

nu funkar allt bättre.. det senaste två dygnen så har emiliya sovit och det är så skönt och jag börjar få in lite rutiner fast det är svårt men jag måste försöka.. och det har varit så mycket folk som har kommit och gott så det har varit svårt för mig och aliyar att få lite tid med varandra men igår känndes som vi fick det som att emiliya även sov.. det var bara skönt att kunna sitta och kolla på en film tillsammans och kunna prata med varandra så det känns jätte bra..
men jag är fortfarande väldigt trött men det är mest för att jag har problem med järn och vitaminer och jag ska vara utan dem i 4 veckor för att det ska kolla hur min kropp reagerar.. men jag tyckte det var det sämsta det kunde ha gjort just nu pga att emiliya mest skriker så jag är så trött bara av det..

älskar aliyar

jag älskar aliyar så mycket och efter vår dotter emiliya kom så har mina känslor blivit ännu starkare för han har visat mod på att han gör allt för oss.. jag har varit frustrerad några ggr som att hon bara skriker men det har börjat gå bättre eller så har jag börjat kunnat hanskas med det.. men det var riktigt jobbigt ett tag..

men det tror att emiliya är orolig som att jag är det som att jag går och oroar mig för om aliyar ska få stanna eller inte

idag kommer min barndomsvän

idag ska jag till upplandsväsby och hämt en kompis till mig vi träffades första gången 1990 så vi känner varandra väl och nu ska hon komma till mig och det ska bli så kul för det är första gången sen jag flyttade ner till sthlm som att vi inte pratade med varandra på nästan 2 år.. men sen tog vi upp kontakten igen och att vi inte pratade med varandra hade med att en annan kompis till oss sa en sak till mig och en annan sak till tessan och vi orkade inte ta tag i saker då så då blev det att vi slutade prata med varandra.. men varken jag eller tessan har kontakt med henne idag.. och jag kommer aldrig ta upp kontakten med henne som att hon gick bakom ryggen på mig i 5 månader med min dåvarande sambo.. och sen pratar hon så jäkla mycket skit..

middagen med rustam och olga blev lyckad igår det var jätte trevligt och så fick vi ännu mer barn kläder..

jag fick även barnklädder av min moster igår så jag ska ringa henne nästa vecka och tacka för kläderna..

nu måste jag göra mig i ordning för att gå till bussen

känner mig bättre idag

idag mår jag mycket bättre än vad jag gjorde igår fast jag har haft en lång diskussion med aliyar idag... för han har bjudit hit sin bästa kompis och hans fru.. men jag tyckte han kunde ha pratat med mig först man har inte samma ork med att ha folk här särskilt inte som att jag inte har sovit så bra sen emiliya kom.. men han lovade att han skulle prata med mig nästa gång..

så vi ska bjuda på kyckling gryta och ris och sallad ikväll..


känner mig lite värdelös

bland känner jag mig lite värdelös när jag inte ens klarar av att få min dotter att vara tyst och nöjd.. hon är helt otröstlig..  hon skriker hysteriskt och det är bara på nätterna.. och jag blir ett nervsammanbrott och vet inte vad jag ska göra.. och det är så jobbigt skulle jag säga till aliyar att jag inte orkar så skulle han vara uppe hela nätterna med emiliya men det kan jag inte som att han ska jobba.. som att han inte har ett uppehållstillstånd än så får han inga pappa dagar.. och myndigheter och dylikt räknar mig som ensamstående men det är jag inte för jag bor med min man som är far till barnet.. det fattar inget.. jag räknas som ensamstående i den bemärkelsen så länge myndigheterna tjänar på det men jag kan inte dra nytta av det.. helt sjuka regler vi har i sverige..

emiliya en vecka idag

idag så är emiliya en vecka gamal var har denna vecka tagit vägen.. denna vecka har gått så fort..
i natt så har hon sovit mycket bättre hon somnade runt 1.00.. och vaknade 05,30 och åt mat och blöjbyte.. och tiden hon var vaken i natt så skrek hon inte som natten innan.. för då skrek hon så hysteriskt.. inte det där barn skriket.. men jag fick tips på vad jag kunde göra på BB-mottagningen igår..
exempel:
# koka vatten och ha i kylskåpet
#ge henne mer mjölkersättning om hon är hungrig

idag kommer mamma ner till mig och är här fram till fredag och det ska bli så kul.. och sen kommer tessan hit under lördagen..

jobbig natt

i natt har inte emiliya sovit så bra hon har mest skrikit precis som att hon skulle ha haft ont men det var det inte och hon ligger och gnyr hela tiden.. men alla säger att vissa nätter kan vara så men jag har sovit väldigt dåligt på sjukhuset och nu hemma så jag är rätt trött men som tur va hjälper aliyar till på kvällarna när han kommer från jobbet..
han var vaken till 2.00 men henne och sen var jag vaken till 4.00 då lyckades jag få henne att somna och då hade hon inte sovit sen klockan 21,00

idag ska vi till BB-mottagningen som att jag inte kan amma.. så jag kör med bara modersmjölksersättning.. själv har man ju ingen mjölk..

lite om förlossningen

jag vaknade runt 5,00 i tisdag den 4 mars av att jag hade värkar. och det kom varje kvart och så höll det på till 12,00 ungefär för då kom det var tioende minut. då ringde jag till förlossningen på KS och det hade fullt så det ville att jag skulle ringa SÖS i stället och där fick jag prata med en barnmoska och hon sa att jag skulle ringa tillbaka till dem när jag hade 3 värkar på tio minuter.  mellan klockan 13,00-14,00 ringde jag till min man och sa att nu är du tvungen att komma hem från jobbet. och han blev helt förvirrad och säger menar du nu. jag svarade ja jag menar NU. och självklart så har det hänt nått på vägen hem så det blev trafikstoppning så efter 1½ timme så kommer han. han var hemma runt 16,00. och jag låg på sängen då och hade väldigt ont. värkarna började komma oftare. och han sa ska du inte ringa tillbaka till förlossningen, aliyar blev mer och mer nervös. klockan 16,45 så ringde jag igen till förlossningen och det undrade om jag kunde vara hemma en stund till för det sa att har du inte öppnats tillräckligt så kommer vi att skicka hem dig. och jag sa att jag kan inte vänta längre utan jag ville komma in. så vi kom till förlossnings avdelningen på SÖS 17,35 och då hade värkarna blivit kraftigare i bilen. aliyar parkerar precis utanför han hjälper mig in och det sa att jag får sätta mig ner och vänta men klarar inte av att vänta. sen höll jag på ramla av en värk klockan 17,40. och klockan 17,45 får det upp mig i sängen och då hade slämproppen gått. 17,55 så får jag riktigt ont och sköterskan som var inne med mig frågade då om jag hade krystvärkar och jag svarade bara "inte fan vet jag ser det ut som jag har fött barn förrut". men det var första barnmoskan kommer in och det visade sig att jag var öppen 10 cm och att halva huvudet var ute när det fick av mig byxorna. sen sa barnmoskan att jag skulle trycka på när nästa värk kom och det gjorde jag och skrek att jag klarar inte detta och det skulle ge mig bedövning men det han inte för då kom nästa krystvärk och jag sa klarar inte detta jag klarar inte detta och då sa barnmoskan men du har klarat det för hon är ute och ligger här på sängen. jag fick en dotter kl 18,04 alltså 9 minuter efter första krystvvärken jag fick ut bebisen på 2-3 krystvärkar. allt från att jag hamnade i sängen tog 19 minuter.
aliyar skulle bara parkeraom bilen för det trodde att det var flera timmar kvar men det visade sig att det inte var det så han hann inte in men vi är lika glada för det.
hon vägde 3280 g 49 lång.

hon ska heta emilia. men sen vet vi inte om det ska stavas emiliya eller emilia ena stavningen är aserisk stavning och det är från azerbanijan som aliyar kommer ifrån. men det utalas exakt som vårat emilia.

nu har hon kommit

i tisdags den 4 mars så kom hon min lilla emilia.. 3280g och 49 lång.. efter bara 19 minuter från att jag hamnade i sängen på förlossningen..

skriver mer imorgon är så trött..

vecka 41, 8 dagar över tiden

ja då sitter man här kvar över fem på morgonen och har ont så jag skulle kunna gråta.. men det säger bara att det kan göra det innan allt sätter igång men jag har ju haft ont hela graviditeten men nu är det för jävligt jag kan inte sova och sitter jag upp har jag oxå ont jag vet inte vad jag ska göra för att det inte ska göra ont det känns just nu bara för jävligt.. fast det som känns bra är snart är mitt mirakel här och jag är super glad för det.. idag går jag in i vecka 41 alltså 8 dagar över tiden och det kommer att vara väldigt lungt här idag.. vi får se om värkarna sätter in och det håller jag mina tummar för.. imorgon ska jag till specialist mödravården till maria min läkare jag har haft under hela graviditeten och antingen så blir jag igångsatt imorgon eller så får jag en tid för det.. för hon lovade mig det sist att jag inte orkar längre och när jag pratade med henne på telefon igår kväll så förstår hon att min kropp har börja säga ifrån och jag har imorgon gått 9 dagar över tiden.. så vi får se vad som händer.. och som att jag varken kan sova dag eller natt så måste jag ju få hjälp tycker hon.. och hon är faktiskt en bra läkare jag har svårt att få förtroende för läkare men henne har jag det för.. hon är den som pratar i klar text.. men jag tycker det har varit alldeles för många läkare involverad i denna graviditet så jag är helt slut bara av det..

ska äta frukost nu

7 dagar över tiden

klockan är inte ens 6,00 och jag kan verkligen inte sova och har i stortsätt inte gjort det på hela natten har bara små slumrat lite granna.. jag är jätte trött men jag har för ont för att ligga ner så jag vet inte vad jag ska ta mig till.. idag blir det rätt lungt ska iväg till specialist mödravården men det kommer förmodligen inte att göra något får vell bara höra att allt är som det ska och att jag ska tillbaka på onsdag när jag har min egentliga tid.. men jag hoppas att det kan komma fram till något vättigt men jag tror inte det.. för det ska ha överläggnings möte med gastric bypass läkarna imorgon så därför tror jag att det inget gör.. men man kan hoppas att bebisen vill ut självmant så slipper man i allafall det men den verkar trivas alldeles för bra i min mage..

nu ska jag äta lite frukost..


6 dagar över tiden

jag orkar inte längre.. precis så känns det har så himla ont och det är kaos.. det känns som att magen ska gå i bitar och jag är så trött så jag vet inte vad jag ska ta vägen.. nu får bebisen komma så jag kan få börja må bra igen..
de flesta jag har pratat med säger att vara gravid det är det bästa för då mår man så himla bra.. men jag har aldrig mått så dålig och haft så ont fysiskt som jag har gjort under gravidieten men skulle heller inte vilja ha den ogjord för jag älskar ju min bebis och ser fram emot att den ska komma och jag vill ha fler barn fast denna graviditet har varit jobbig... och många säger hur kan du utsätta dig för denna plåga en gång till och jag har ett lätt svar på den frågan jag brinner för att man ska syskon och sen är det att smärtan den försvinner men jag skulle ångra mig om jag inte skaffar fler barn..

nej nu ska jag vila för har mindre ont när jag ligger ner på högra sidan..

5 dagar över tiden

i natt har jag sovit skapligt men det har varit jobbigt för jag har haft så himla ont.. jag har så ont i underlivet och värre blir det så det är vell på gång snart och i såna fall så är det inte en dag försent.. för det är tufft att gå och vänta och aliyar tycker nog att det är jobbigast som att han måste åka och jobba emellan och han är så rädd att det ska hända nått när han är på jobbet.. han ringer mig 5-6 ggr och sms ett antal ggr.. och med det så jobbar han bara 6 timmar om dagen men han säger att jag är allt han har och inget får hända och snart är vårat underverk här som vi kommer att älska så mycket.. men det gör ju det flesta föräldrar över sitt barn..

jag skojade och har skojat i stortsätt hela graviditeten att jag skulle få barn den 29 februari och så blev det inte som tur var.. eller många säger vaddå tur skulle inte det vara lite roligt.. och jag ser det så att för mig spelar det kanske inte så jätte stor roll men barnet får inte någon riktig egen födelsedag och det vill jag att den ska ha.. fast jag aldrig har varit så mycket att fira varken födelsedagar eller jular eller andra högtider men man kanske ändrar sig när man har barn.. men mitt och aliyars barn kommer att fira både muslimska och kristna traditioner.. mer eller mindre för jag är med under ramadan bara att jag fastar inte och han är med under julen.. aliyar fastar men han påverkar inte mig till det och jag kan inte heller eftersom min mage klappar ihop då pga gastric bypass operationen.. det enda som är annorlunda hemma under ramadan eller var förra året att vi åt mat lite senare som att det äter när solen har gått ner..

nu ska jag nog lägga mig och vila igen


RSS 2.0